Egészségügyi központ - Társadalombiztosító (OEP) által finanszírozott szolgáltatások

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A balatonbogLári röntgendiagnosztika létrehozásához és annak elindításához szükséges személyi feltételek anyagi hátterének megteremtése TÁMOP-os pályázat segítségével 

2012. 10. 01.

Balatonboglár önkormányzata „Emelt szintű, komplex járóbeteg szakellátás Balatonbogláron és vonzáskörzetében" pályázatának részeként a Dr. Török Sándor Egészségügyi Központban kialakításra került a hosszú évek óta várt komplett, digitális röntgen, illetve ultrahang diagnosztika infrastrukturális háttere. A szolgáltatás személyi feltételeinek megteremtését segíti az intézmény által elnyert TÁMOP 6.2.4.A-11/1-2012-0032 számú pályázati támogatás.

A pályázat keretében összesen 34.595.160,- Forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást fordíthatunk a balatonboglári röntgen- és ultrahang diagnosztika munkatársainak tevékenységére. Kettő évig a megfelelő bért intézményünknek biztosíthatja az egyébként hiányszakmának minősülő röntgenorvos, illetve röntgen asszisztensek munkába állítására.

2012. szeptember 01-től el tudtuk indítani a komoly lakossági igényt kielégítő röntgen és ultrahang diagnosztikát. Ennek következtében Balatonboglár és környéki orvosok diagnosztizálási lehetősége könnyebb lett, a város és a városkörnyék 20 000 fős népessége a lakóhelyéhez sokkal közelebb részesülhet definitív, végleges orvosi ellátásban. Ezzel az egészségügyi ellátás szakmai színvonala sokat növekedett, míg a lakosság és a társadalom időt és pénzt tud megtakarítani.

Reményeim szerint ez a szolgáltatás a lakosság legnagyobb megelégedésére fog szolgálni és ez intézményünk, a Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ betegforgalmát tovább fogja növelni: a pácienseknek nem kell az időt és pénzt igénylő, messzebb lévő szolgáltatókhoz komplett ellátásért fordulniuk, mert helyben is tudjuk biztosítani a digitális röntgen és ultrahang vizsgálatokat.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

BALATONBOGLÁRON PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULT A JÁRÓ BETEG SZAKELLÁTÁST KISZOLGÁLÓ RÖNTGEN-, ÉS ULTRAHANGDIAGNOSZTIKA

A balatonboglári röntgendiagnosztika létrehozásához, és annak elindításához szükséges személyi feltételek anyagi hátterének megteremtése TÁMOP-os pályázat segítségével” (TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0032 számú) pályázat 2014. augusztus 31-ével lezárult. A projekt 34,60 millió forint európai uniós pályázati támogatással valósult meg.

Az Európai Szociális Alap és a magyar állam segítségével sikerült Balatonbogláron megteremteni a járóbeteg szakellátást kiszolgáló röntgen- és ultrahang diagnosztikai szolgáltatást. Így a lakossághoz a lehető legközelebb tudjuk biztosítani a páciensek végleges definitív ellátását. Mindennek következtében a páciensek és a társadalom is, időt és pénzt takaríthatnak meg.

Az elmúlt két év során - az ultrahang- és röntgendiagnosztika megteremtésének köszönhetően - intézményi betegforgalmunk megduplázódott. Mindez a fejlődés nagy lehetőséget kínál a környék lakosságának is. Természetesen ezt a modern, kibővített szolgáltatást a következő években is biztosítani fogjuk az intézményünket megkereső betegek részére.

Köszönjük a magyar állam és az Európai Unió támogatását!